Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5066
Назва: Теоретико-методологічне підгрунтя забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств
Автори: Ткаченко, Т.П.
Ключові слова: економічна безпека
промислове підприємство
теоретико-методологічний базис
система принципів
безпековість економічної діяльності
Дата публікації: 20-бер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Ткаченко Т.П. Теоретико-методологічне підгрунтя забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств. Науковий погляд: економіка та управління. №3 (79) / 2022. С. 35-39.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№3 (79) / 2022
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано теоретико-методологічні засади забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств в сучасних умовах економічного розвитку. Доведено, що теоретико-методологічне обґрунтування забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств в сучасних умовах господарювання вимагає визначення суб’єкту, функцій та принципів економічної безпеки. Головною метою забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств в сучасних умовах виступає своєчасне виявлення екзогенних та ендогенних загроз та вжиття адекватних факторів, що спроможні протидіяти та нейтралізувати їх, а також створення умов щодо задіювання потенціалу промислового підприємства для забезпечення його конкурентоспроможності. Обгрунтовано, що забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств виконує такі функції, як: інформаційна, моніторингова, прогностична та захисна. До системи принципів забезпечення безпековості віднесено: цілеспрямованість, емерджентність, ієрархічність, мультиплікативність, варіантність, адаптивність, безперервність. Система принципів забезпечення безпековості економічної діяльності промислових підприємств в сучасних умовах представляє собою базові орієнтири, яких в обов’язковому порядку повинні дотримуватися промислові підприємства, що забезпечує досягнення цілей економічної діяльності промислових підприємств в сучасних умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5066
ISSN: 2521-666X
2706-9079
Розташовується у зібраннях:2022/3(79)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf426,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.