Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5062
Назва: Динаміка та закономірності економічного ривка в країнах азійського регіону
Автори: Видобора, В.В.
Ключові слова: економічні показники
економічний ривок
«Азійські тигри»
стимулювання економіки
реформа
динаміка росту
Дата публікації: 20-бер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Видобора В.В. Динаміка та закономірності економічного ривка в країнах азійського регіону. Науковий погляд: економіка та управління. №3 (79) / 2022. С. 7-15.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№3 (79) / 2022
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано динаміку та закономірності росту Китаю та «Азійських тигрів» першого покоління. З метою виявлення ключових чинників, які сприяли економічному зростанню наведених країн, проведено кореляційно-регресійний аналіз залежності валового внутрішнього продукту як основного індикатора економічного зростання від низки макроекономічних показників. Для аналізу обрано 4 країн: Китай, Сінгапур, Гонконг та Південну Корею. Часовий період – 1960–2020 рр. За його результатами виявлено, що вагомий вплив на економічний ріст країн мали такі чинники: Китай – валові заощадження; Сінгапур – обсяг залучених прямих іноземних інвестицій, експорту страхових та фінансових послуг; Гонконг – експорт товарів і послуг (зокрема страхових та фінансових), розвиток промисловості, залучення прямих іноземних інвестицій, збільшення валових заощаджень; Південна Корея – експорт товарів і послуг, а також нагромадження валових заощаджень. Загалом, виявлено, що швидкий економічний розвиток досліджуваних азійських країн пов’язаний із гнучкістю державної політики щодо структурної перебудови економіки на високотехнологічній основі, орієнтації на експорт, створенні сприятливого клімату для іноземних інвестицій та розвитку фінансового сектору економіки, а також формування достатніх заощаджень, які за належного інституційного середовища трансформуються в інвестиції, сприяючи подальшому економічному росту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5062
ISSN: 2521-666X
2706-9079
Розташовується у зібраннях:2022/3(79)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf451,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.