Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754
Назва: Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу
Інші назви: Specific aspects of global genesis of the hotel and restaurant business
Автори: Чириченко, Ю. В.
Корнєєв, М. В.
Сабіров, О. В.
Ключові слова: готельно-ресторанна справа
інноваційна платформа
індустрія розміщення та харчування
hotel and restaurant business
innovation platform
accommodation and food services industry
Дата публікації: 5-тра-2022
Видавництво: Державний вищий навчальний заклад "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури"
Бібліографічний опис: Чириченко Ю. В .Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу /Ю. В. Чириченко, М. В. Корнєєв., О. В. Сабіров // Збірник наукових праць «Економічний простір». – 2019. – № 141. – С. 127-136.
Серія/номер: Економічний простір;2019 № 141
Короткий огляд (реферат): Розглянуто та узагальнено останні тенденції створення та розвитку готельного та ресторанного бізнесу у світі. Також проведено структурно-функціональний аналіз відповідності визначення «готельно-ресторанний бізнес» сучасним реаліям. В процесі аналізу було встановлено, що традиційні поняття "готельний бізнес" та "ресторанний бізнес" як дискретні випадки функціонування сектору послуг зазнають суттєвих змін. Це відбудеться в умовах швидкого науково-технічного прогресу. У той же час, тільки поняття "ресторан" залишається відносно незмінним. Дефініції «готель», «ресторанний бізнес» та готельний бізнес» дедалі більше набувають нового значення і цінності. Існує зростаюча диференціація цих послуг. Вони йдуть назустріч клієнту і стають все більш персоналізованими. Головною метою сучасного готельного та ресторанного бізнесу є створення незабутніх вражень для клієнтів. Враховуючи різноманіття всіх форм сучасного готельного та ресторанного бізнесу, традиційне розуміння цього бізнесу стає все більш неприйнятним. Таким чином, ми пропонуємо замінити в українському науковому середовищі визначення «готельно-ресторанний бізнес» більш широким поняттям «Індустрія розміщення та харчування». Це також є доцільним, оскільки ця концепція відповідає Північноамериканській галузевій системі класифікацій та Статистичній класифікації економічної діяльності в Європейському співтоваристві. Отже ми вважаємо, що в найближчому майбутньому у сфері підготовки фахівців для промисловості в Україні, має використовуватися дефініція "Індустрія розміщення та харчування", яка узгоджується з багатьма формами галузевих послуг та має загальноприйнятий англомовний еквівалент.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754
ISSN: 2224-6282
2224-6290
Розташовується у зібраннях:Кафедра психології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
178503-Текст статті-394931-1-10-20190918.pdf400,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.