Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754
Назва: | Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу |
Інші назви: | Specific aspects of global genesis of the hotel and restaurant business |
Автори: | Чириченко, Ю. В. Корнєєв, М. В. Сабіров, О. В. |
Ключові слова: | готельно-ресторанна справа інноваційна платформа індустрія розміщення та харчування hotel and restaurant business innovation platform accommodation and food services industry |
Дата публікації: | 5-тра-2022 |
Видавництво: | Державний вищий навчальний заклад "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" |
Бібліографічний опис: | Чириченко Ю. В .Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу /Ю. В. Чириченко, М. В. Корнєєв., О. В. Сабіров // Збірник наукових праць «Економічний простір». – 2019. – № 141. – С. 127-136. |
Серія/номер: | Економічний простір;2019 № 141 |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто та узагальнено останні тенденції створення та розвитку готельного та ресторанного бізнесу у світі. Також проведено структурно-функціональний аналіз відповідності визначення «готельно-ресторанний бізнес» сучасним реаліям. В процесі аналізу було встановлено, що традиційні поняття "готельний бізнес" та "ресторанний бізнес" як дискретні випадки функціонування сектору послуг зазнають суттєвих змін. Це відбудеться в умовах швидкого науково-технічного прогресу. У той же час, тільки поняття "ресторан" залишається відносно незмінним. Дефініції «готель», «ресторанний бізнес» та готельний бізнес» дедалі більше набувають нового значення і цінності. Існує зростаюча диференціація цих послуг. Вони йдуть назустріч клієнту і стають все більш персоналізованими. Головною метою сучасного готельного та ресторанного бізнесу є створення незабутніх вражень для клієнтів. Враховуючи різноманіття всіх форм сучасного готельного та ресторанного бізнесу, традиційне розуміння цього бізнесу стає все більш неприйнятним. Таким чином, ми пропонуємо замінити в українському науковому середовищі визначення «готельно-ресторанний бізнес» більш широким поняттям «Індустрія розміщення та харчування». Це також є доцільним, оскільки ця концепція відповідає Північноамериканській галузевій системі класифікацій та Статистичній класифікації економічної діяльності в Європейському співтоваристві. Отже ми вважаємо, що в найближчому майбутньому у сфері підготовки фахівців для промисловості в Україні, має використовуватися дефініція "Індустрія розміщення та харчування", яка узгоджується з багатьма формами галузевих послуг та має загальноприйнятий англомовний еквівалент. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754 |
ISSN: | 2224-6282 2224-6290 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра психології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
178503-Текст статті-394931-1-10-20190918.pdf | 400,96 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.