Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4190
Назва: Сучасний стан та перспективи розвитку національного законодавства з питань ґендерної рівності (в умовах реформування системи державного управління та реалізації парламентської реформи)
Інші назви: Current status and perspectives for development of the national legislation in the field of gender equality (in the framework of the public administration reform and the parliamentary reform implementation)
Автори: Щербак, Н. В.
Shcherbak, N. V.
Ключові слова: законодавство
гендер
гендерна рівність
стандарт
державне управління
реформа
Уряд
Парламент
модернізація
legislation
gender
gender equality
standard
public administration
reform
government
parliament
modernization
Дата публікації: 11-січ-2021
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Щербак Н. В. Сучасний стан та перспективи розвитку національного законодавства з питань ґендерної рівності (в умовах реформування системи державного управління та реалізації парламентської реформи) / Н. В. Щербак // Публічне управління та митне адміністрування. - 2020. - № 3 (26). - С. 22 - 27
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;2020. - № 3 (26)
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено актуальні питання розвитку національного законодавства з питань гендерної рівності. Аргументовано, що особливого значення ці питання набувають в умовах реформування системи державного управління та реалізації парламентської реформи в Україні. Одночасно доведено, що питання рівноправності жінок і чоловіків гарантовано в Україні як Конституцією, так і іншими актами законодавства. Важливим завданням є забезпечення інтеграції гендерного підходу до усіх напрямів державної політики. Усебічно проаналізовано основні міжнародні акти з питань забезпечення гендерної рівності, а також сучасний стан її практичного упровадження. Наголошено, що питання розвитку національного законодавства з питань ґендерної рівності є досить складним та комплексним поняттям, воно включає різні галузі, а саме: галузь безпеки та оборони, галузь подолання дискримінації та домашнього насильства тощо. Підкреслено, що гендерна рівність – це рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, що дає змогу особам обох статей брати рівну участь у всіх сферах суспільного життя. У зв’язку із цим всебічно проаналізовано державний механізм забезпечення гендерної рівності як впорядкованої системи міжнародних, національних, регіональних і місцевих організаційних структур державного і громадського характеру, діяльність яких спрямована на утвердження принципів ґендерної рівності у різних сферах суспільного життя та гарантування здійснення вироблених ними гендерних стратегій і відповідної до них державної гендерної політики. На основі проведеного дослідження вироблено практичні рекомендації щодо практичного упровадження стандартів гендерної рівності у діяльність Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування із урахуванням основних завдань парламентської реформи та реформи державного управління, які передбачають формування гендерних квот та забезпечення рівного представництва чоловіків та жінок в органах влади на усіх рівнях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4190
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2020/ №3(26)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6 Щербак Н. В..pdfелектронне видання338,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.