Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3144
Назва: Порівняльна оцінка експортних можливостей продукції гірничодобувного комплексу України (на прикладі залізної руди)
Інші назви: Comparative evaluation of export features of the Ukrainion miningcomplex production (on an example of iron ore)
Автори: Ляшенко, В. І.
Осадча, Н. В.
Галясовська, О. В.
Lyashenko, V. I.
Osadcha, N. V.
Ключові слова: експорт
залізна руда
гірничодобувна промисловість
експортна можливість
показник привабливості
індекс порівняльної переваги
надрокористувач
export
iron ore
mining
export opportunity
index of attractiveness
comparative advantage index
subsoil user
Дата публікації: 20-гру-2018
Видавництво: ДВНЗ “Університет банківської справи”
Бібліографічний опис: Ляшенко В. І. Порівняльна оцінка експортних можливостей продукції гірничодобувного комплексу України (на прикладі залізної руди) / В. І. Ляшенко, Н. В. Осадча, О. В. Галясовська // Фінансово кредитна діяльність:проблеми теории та практики. Збірник наукових праць , 2018. - Випуск 3(26). – С.208 - 218
Серія/номер: Фінансово кредитна діяльність:проблеми теории та практики. Збірник наукових праць;2018. - Випуск 3(26)
Короткий огляд (реферат): Наведено оцінку сучасного стану вітчизняної гірничодобувної промисловості, здійснено аналіз чинників, що впливають на її розвиток. Досліджено проблеми та перспективи розвитку експортних можливостей залізорудної продукції гірничодобувного комплексу. Визначено тенденції, проблеми, а також розроблено пропозиції щодо забезпечення сталого розвитку добувної промисловості України в сучасних економічних умовах. Відповідно, в ході дослідження, для вирішення проблем, було проведено пошук країн з економічними показниками, що наближаються к показникам нашої країни, розраховано показник маркетингової привабливості даних країн за допомогою моделі Раша, проведено економічний аналіз обраних країн, досліджено розвиток їх гірничодобувної промисловості, як розвинений експорт в наведених країнах, визначено наскільки Україна приваблива в порівнянні з наведеними країнами. За допомогою індексу порівняльної переваги (Revealed Comparative Advantage, RCA) проведено порівняльну оцінку перспектив розвитку експортних можливостей гірничодобувної галузі обраних країн. Розроблено фінансоворегуляторні режими стимулювання надрокористувачів та інвесторів добувної промисловості. Вивчено розвиток металургійної промисловості крізь призму експорту сталі Бразилії і Туреччини в порівнянні з нашою країною. З метою підвищення секторальної (галузевої) конкурентоздатності запропоновано проведення заходів з підвищення енергоефективності та зниження матеріалоємності, а також підвищення якості маркетингової діяльності, у підпорядкуванні вищезазначеному Мінпромзовнішторгу України створити мережу експортно-імпортних секторальних (галузевих) об’єднань можливо на принципах публічно-приватного партнерства — Енергоімпекс, Машбудімпекс, Рудпромімпекс, Металімпекс та інших. У результаті здійсненого аналізу запропоновано шляхи та рекомендації щодо створення умов для подальшого розвитку гірничодобувного комплексу України та його експортного потенціалу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3144
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zbirnik 3(26)2018-208-218.pdfелектронне видання362,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.