Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3142
Назва: К понятийно-смысловым вопросам ретроспективных атрибуций как доказательств значений и роли средневековых миниатюрных изображений людей и животных на различных основах из музеев и библиотек Европы и о процессах перевоплощений этих образов в авторские аннотационные произведения (А. С. Пушкина и Н. В. Гоголя)
Інші назви: «До понятійно-змістових питань ретроспективних атрибуцій як доказів значення та ролі середньовічних мініатюрних зображень людей та тварин на різних основах із музеїв і бібліотек Європи і про процеси перевтілення цих образів у авторські анотаційні твори (О. С. Пушкіна і М. В. Гоголя)»
Автори: Кондрашов, А. А.
Сердюк, А. С.
Ключові слова: середньовічні мініатюрні зображення
листування членів сім’ї А. Д. Дядюченка
приватні архіви документів
А. С. Пушкин
Н. В. Гоголь
Миргород
Дата публікації: 20-гру-2018
Видавництво: Каменец-Подольский «Аксиома»
Бібліографічний опис: Сердюк А. С. «До понятійно-змістових питань ретроспективних атрибуцій як доказів значення та ролі середньовічних мініатюрних зображень людей та тварин на різних основах із музеїв і бібліотек Європи і про процеси перевтілення цих образів у авторські анотаційні твори (О. С. Пушкіна і М. В. Гоголя)»: Доповідь /А. С. Сердюк, А. А. Кондрашов. - Каменец-Подольский «Аксиома» , 2018. – 43 с.
Серія/номер: наукове видання;2018
Короткий огляд (реферат): Демонстрація деяких маловідомих, загублених коментарів із приватних сімейних архівів А. Д. Дядюченка з міста Катеринослава (нині Дніпра) і можливе ілюстрування одного з найцінніших експонатів Європи – Севрського блюда для Катерини ІІ, яке ілюструє деякі міфи, які прийшли до нас з античних часів. Головною метою першої частини цієї публікації є популяризація пошуків загублених листів і, можливо, їх повернення до вивчення та експонування в музеях і приватних звбраннях в Україні та за кордоном. Співавтори цієї статті сподіваються, що після її публікації підвищать пошукову та дослідницьку роботу в зв’язку з шуканими приватними архівами документів, листів із листування членів сім’ї А. Д. Дядюченка періодів середини XIX – І першої чверті XX століття, де в листах, записках, щоденниках, можливо, переписаних переказів, легенд, обговорюваних між членами цієї родини, тобто А. Д. Дядюченка, і друзями відомого ботаніка І. Я. Акінфієва, письменника І. І. Манжури, рафінованими інтелігентами з міст Харкова, Катеринослава, Москви, С.-Петербурга, Полтавщини, Павлограда, Києва, Золотоноші, Новоселиці-Новомосковської та іншими любителями історії, етнографії, понятійних енциклопедичних, наукових досягнень, відкриттів, сказань, легенд, переказів, обговорюваних тем публікацій та інших фактів із життєдіяльності письменників, які проживають у Малоросії, наприклад, нотаток любителівенциклопедистів, публіцистів того дореволюційного світосприйняття, вчених, дослідників, археологів, етнографів, таких як уже вище перераховані, у тому числі і М. В. Гоголя і інших діячів «внутрішнього і зовнішнього пера» в літературі, науці, культурі, мистецтві в Малоросії. А в другій частині цієї публікації розкриваються верифікаційно-приблизні візуально-амофонізовані алегорії та ілюстративні репліки як можливі ідеї до творів, про які йде мова в цій статті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3142
Розташовується у зібраннях:Кафедра гуманітарної підготовки, філософії та митної ідентифікації культурних цінностей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
доповідь.pdfелектронне видання12,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.