Репозитарiй DSpace

Особливості формування ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Шарко, Маргарита В.
dc.contributor.author Небаба, Наталія О.
dc.contributor.author Кучер, Маргарита М.
dc.contributor.author Вишнікіна, Олена В.
dc.date.accessioned 2023-12-07T12:08:40Z
dc.date.available 2023-12-07T12:08:40Z
dc.date.issued 2023-12-07
dc.identifier.citation Шарко Маргарита В., Небаба Наталія О., Кучер Маргарита М., Вишнікіна Олена В. Особливості формування ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі. Актуальні проблеми економіки, №5 (239), 2021. С. 25-36. uk_UA
dc.identifier.issn 1993-6788
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6182
dc.description.abstract Ресторанний бізнес в туризмі є однією з перспективних галузей економіки, яка швидко розвивається. В статті проведено порівнянній аналіз труднощів і перешкод введення ресторанного бізнесу в практику зовнішнього і регіонального туризму. Зазначено, що практичні інструменти розвитку ресурсного потенціалу сфери послуг та механізми їх управління вимагають постійного удосконалення в зв'язку зі стрімкими темпами розвитку нових технологій і загостренням конкуренції на внутрішньому і зовнішньому ринках. Проаналізовано досвід використання ресторанного бізнесу в Україні та в країнах з розвиненою економікою. Визначено необхідність врахування як кількісних факторів, таких як наявність конкуруючих підприємств ресторанного бізнесу в даній локації, їх розташування, позиціонування, так і якісних, таких як диференціація послуг, стандарти і технології обслуговування. Складено функціональну схему формування ресурсного потенціалу, особливістю якої є організація взаємодії трудових, компетентнісних, інформаційних, маркетингових та технологічних складових. Запропоновано ряд заходів модернізації ресурсного потенціалу, стратегічні напрямки їх використання шляхом визначення цільових установок, технологічної організації та управління сервісом, технічним розвитком виробництва, нарощуванням конкурентних сил, сучасних форм обслуговування, моніторингу задоволення споживачів. Виявлено, що з найменшими втратами переживають кризи тільки готельно-ресторанні заклади, які мають ефективний менеджмент, насамперед з ефективною системою управління персоналом. Наведено відомості про навчання персоналу в університетах Європи. Визначено перспективи розвитку ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі з акцентом на використання ІТ технологій для підвищення ефективності формування ресурсного потенціалу, що надає можливість поліпшити економічний стан підприємств ресторанного бізнесу та визначити пріоритетні напрямки їх розвитку. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Національна академія управління uk_UA
dc.relation.ispartofseries Актуальні проблеми економіки;№5 (239), 2021
dc.subject ресторанний бізнес uk_UA
dc.subject туризм uk_UA
dc.subject ресурсний потенціал uk_UA
dc.subject організація uk_UA
dc.subject розвиток uk_UA
dc.title Особливості формування ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу