Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Юдіна, О. | |
dc.date.accessioned | 2023-11-07T09:18:33Z | |
dc.date.available | 2023-11-07T09:18:33Z | |
dc.date.issued | 2023-11-07 | |
dc.identifier.citation | Юдіна, О. (2022). Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу. Економічний простір, (181), 162-167. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2224-6290 | |
dc.identifier.uri | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6041 | |
dc.description.abstract | У сучасних умовах кризових явищ виникає необхідність переходу на стійке функціонування підприємств. Ефективність і стійкість їх діяльності забезпечується шляхом формування структур, в яких кожен елемент виконує певні функції й завдання щодо досягнення поставлених цілей. Забезпечення цільових результатів потребує проведення аналізу та оцінки елементів системи, встановлення необхідних параметрів, структурування їх у заданому напрямку розвитку за сформованою методологією. У статті за допомогою декомпозиційного аналізу визначено окремі бізнес-процеси і види діяльності, що мають різні функціональні характеристики і спрямовані на забезпечення загального результату, здійснено оцінювання і прогнозування особливостей компонентного (диференційованого) й інтегрованого взаємовпливу елементів та процесів на проміжні й кінцеві результати операційної діяльності. За результатами аналізу створено декомпозиційну модель сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери, використання якої дозволяє оцінити поетапну дію окремих економічних факторів та їх сукупності на зниження витрат ресурсів, прогресивний розвиток їх потенціалу на основі певних видів капітальних вкладень. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Придніпровська Державна академія будівництва та архітектури | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Економічний простір;№ 181, 2022 | |
dc.subject | сталий економічний розвиток | uk_UA |
dc.subject | моделювання | uk_UA |
dc.subject | декомпозиційний аналіз | uk_UA |
dc.subject | витрати ресурсів | uk_UA |
dc.subject | операційна діяльність | uk_UA |
dc.subject | підприємства | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.title | Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |