dc.contributor.author |
Юдіна, О. |
|
dc.date.accessioned |
2023-11-07T09:18:33Z |
|
dc.date.available |
2023-11-07T09:18:33Z |
|
dc.date.issued |
2023-11-07 |
|
dc.identifier.citation |
Юдіна, О. (2022). Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу. Економічний простір, (181), 162-167. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2224-6290 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6041 |
|
dc.description.abstract |
У сучасних умовах кризових явищ виникає необхідність переходу на стійке функціонування підприємств. Ефективність і стійкість їх діяльності забезпечується шляхом формування структур, в яких кожен елемент виконує певні функції й завдання щодо досягнення поставлених цілей. Забезпечення цільових результатів потребує проведення аналізу та оцінки елементів системи, встановлення необхідних параметрів, структурування їх у заданому напрямку розвитку за сформованою методологією. У статті за допомогою декомпозиційного аналізу визначено окремі бізнес-процеси і види діяльності, що мають різні функціональні характеристики і спрямовані на забезпечення загального результату, здійснено оцінювання і прогнозування особливостей компонентного (диференційованого) й інтегрованого взаємовпливу елементів та процесів на проміжні й кінцеві результати операційної діяльності. За результатами аналізу створено декомпозиційну модель сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери, використання якої дозволяє оцінити поетапну дію окремих економічних факторів та їх сукупності на зниження витрат ресурсів, прогресивний розвиток їх потенціалу на основі певних видів капітальних вкладень. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Придніпровська Державна академія будівництва та архітектури |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Економічний простір;№ 181, 2022 |
|
dc.subject |
сталий економічний розвиток |
uk_UA |
dc.subject |
моделювання |
uk_UA |
dc.subject |
декомпозиційний аналіз |
uk_UA |
dc.subject |
витрати ресурсів |
uk_UA |
dc.subject |
операційна діяльність |
uk_UA |
dc.subject |
підприємства |
uk_UA |
dc.subject |
готельно-ресторанний бізнес |
uk_UA |
dc.title |
Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |