Репозитарiй DSpace

Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Лихолат, О. А.
dc.contributor.author Вишнікіна, О. В.
dc.contributor.author Апалькова, Д. К.
dc.date.accessioned 2023-08-21T10:15:01Z
dc.date.available 2023-08-21T10:15:01Z
dc.date.issued 2023-08-21
dc.identifier.citation Лихолат О. А. Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності / Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 141-146. uk_UA
dc.identifier.issn 2521-6643
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5614
dc.description.abstract У статті розглянуті питання стратегії диверсифікації як стратегії зростання, яка натепер широко вико-ристовується у сфері тимчасового розміщення та харчування. Щоб отримати цілісну картину ефективності диверсифікації підприємства, необхідно ретельно проаналізувати всі підсистеми підприємства, які зазнали впливу проекту диверсифікації діяльності, а саме: фінансову, економічну, виробничу, технологічну, інформаційну, і крім того, необхідно враховувати вплив на зовнішнє середовище підприємства, особливо ринки, на яких воно працює, і лояльність споживачів. Тож оцінка ефективності диверсифікації діяльності підприємства може бути реалізо-вана лише за наявності у відповідального керівника чи служби підприємства певної системи показників. Основними групами показників є: фінансово-економічні, виробничо-технологічні, ринкові. У сукупності всі вищезазначені показники дають комплексну оцінку ефективності диверсифікації діяльності підприємства у сфері тимчасового розміщення та харчування. Наявність єдиної формалізованої системи показників може полегшити процес аналізу ефективності проекту впровадження диверсифікації діяльності на підприємстві. Крім того, ця система показни-ків повинна враховуватися в економічній службі підприємства та використовуватися в системі управління еконо-мікою. Щоб визначити, чи дійсно диверсифікація виправдана, підприємцям необхідно чітко визначити алгоритм дій. Запропонований алгоритм складається з 5 кроків, кожен крок визначає необхідну кількість дій, достатніх для здійснення кожного наступного кроку в процесі впровадження стратегії диверсифікації на підприємстві. Таким чином, перш ніж прийняти рішення про диверсифікацію готелю, підприємець повинен проаналізувати ситуацію щодо життєздатності існуючого бізнесу і зробити вибір у тому напряму, що є найбільш ефективним з метою набуття конкурентних переваг на ринку. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Університет митної справи та фінансів uk_UA
dc.relation.ispartofseries Системи та технології;№ 1 (65), 2023
dc.subject диверсифікація uk_UA
dc.subject готельно-ресторанні підприємства uk_UA
dc.subject ефективність диверсифікації uk_UA
dc.subject система показників uk_UA
dc.subject алгоритм оцінки впровадження диверсифікації uk_UA
dc.title Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

  • 2023/1(65)
    правонаступник наукового збірника "Вісник Академії митної служби України. Серія: "Технічні науки"

Показати скорочений опис матеріалу