Репозитарiй DSpace

Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Перегуда, Ю.А.
dc.date.accessioned 2023-08-08T13:03:48Z
dc.date.available 2023-08-08T13:03:48Z
dc.date.issued 2023-08-08
dc.identifier.citation Перегуда Ю.А. Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва / Ю.А. Перегуда // Науковий погляд: економіка та управління, № 2 (82) / 2023. С. 17-21. uk_UA
dc.identifier.issn 2521-666X
dc.identifier.issn 2706-9079
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5562
dc.description.abstract У науковій статті доведена важливість дослідження концепцій конкуренції в межах забезпечення формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. Визначено п’ять базових концепцій конкуренції: «Змагання, як статичний стан», «Конкуренція, як процес суперництва», «Алмаз Портера», РАМ, ІІТ. Надано теоретичну характеристику наведеним базовим концепціям конкуренції за сукупністю ознак, таких як: рівні використання концепції (світовий, міжнародний, національний, галузевий/регіональний, окреме підприємство/окреме домашнє господарство); підприємства, що можуть використовувати концепцію; поведінка конкурентів; поведінка споживачів; поведінка інших учасників ринку; ключові умови використання концепції (ключові умови конкуренції); ключовий критерій формування конкурентоспроможності; можливості використання у тваринництві (макро – національний рівень; мезо – галузевий та регіональний рівень; мікро – окремі підприємства та домашні господарства). Додатково визначено позитивні та негативні сторони використання кожної з визначених п’яти концепцій конкуренції для формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Університет митної справи та фінансів uk_UA
dc.relation.ispartofseries Науковий погляд: економіка та управління;№ 2 (82) / 2023
dc.subject конкурентоспроможність uk_UA
dc.subject конкуренція uk_UA
dc.subject продукція тваринництва uk_UA
dc.subject тваринництво uk_UA
dc.subject формування конкурентоспроможності продукції uk_UA
dc.title Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

  • 2023/2 (82)
    Правонаступник наукового журналу “Вісник Академії митної служби України. Серія: “Економіка”

Показати скорочений опис матеріалу