dc.contributor.author |
Перегуда, Ю.А. |
|
dc.date.accessioned |
2023-08-08T13:03:48Z |
|
dc.date.available |
2023-08-08T13:03:48Z |
|
dc.date.issued |
2023-08-08 |
|
dc.identifier.citation |
Перегуда Ю.А. Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва / Ю.А. Перегуда // Науковий погляд: економіка та управління, № 2 (82) / 2023. С. 17-21. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2521-666X |
|
dc.identifier.issn |
2706-9079 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5562 |
|
dc.description.abstract |
У науковій статті доведена важливість дослідження концепцій конкуренції в межах забезпечення формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. Визначено п’ять базових концепцій конкуренції: «Змагання, як статичний стан», «Конкуренція, як процес суперництва», «Алмаз Портера», РАМ, ІІТ. Надано теоретичну характеристику наведеним базовим концепціям конкуренції за сукупністю ознак, таких як: рівні використання концепції (світовий, міжнародний, національний, галузевий/регіональний, окреме підприємство/окреме домашнє господарство); підприємства, що можуть використовувати концепцію; поведінка конкурентів; поведінка споживачів; поведінка інших учасників ринку; ключові умови використання концепції (ключові умови конкуренції); ключовий критерій формування конкурентоспроможності; можливості використання
у тваринництві (макро – національний рівень; мезо – галузевий та регіональний рівень; мікро – окремі підприємства та домашні господарства). Додатково визначено позитивні та негативні сторони використання кожної з визначених п’яти концепцій конкуренції для формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Університет митної справи та фінансів |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Науковий погляд: економіка та управління;№ 2 (82) / 2023 |
|
dc.subject |
конкурентоспроможність |
uk_UA |
dc.subject |
конкуренція |
uk_UA |
dc.subject |
продукція тваринництва |
uk_UA |
dc.subject |
тваринництво |
uk_UA |
dc.subject |
формування конкурентоспроможності продукції |
uk_UA |
dc.title |
Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |