dc.contributor.author |
Юдіна, О.І. |
|
dc.contributor.author |
Корнєєв, М.В. |
|
dc.contributor.author |
Стеблюк, Н.Ф. |
|
dc.date.accessioned |
2023-05-29T08:25:49Z |
|
dc.date.available |
2023-05-29T08:25:49Z |
|
dc.date.issued |
2023-05-29 |
|
dc.identifier.citation |
Юдіна О.І. Методологічні підходи до управління економічним розвитком підприємств готельно-ресторанного бізнесу / О.І. Юдіна, М.В. Корнєєв, Н.Ф. Стеблюк // Науковий погляд: економіка та управління, № 1 (81) / 2023. С. 110-115. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2706-9079 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5400 |
|
dc.description.abstract |
У статті розглянуті актуальні питання щодо визначення перспективних напрямів економічного зростання на основі найбільш раціонального та ефективного використання ресурсів підприємств сфери послуг шляхом максимізації рівня ефективності діяльності й мінімізації витрат виробництва. В математичній формі описано закономірності взаємодії економічних показників поточної діяльності підприємств готельно-ресторанної сфери, їх функціональних елементів у вигляді стохастичних залежностей вихідних показників ефективності від вхідних незалежних змінних операційної діяльності. Розроблено методичний інструментарій щодо формування процесу управління економічним розвитком підприємств шляхом встановлення закономірностей взаємовпливу параметрів окремих бізнес-процесів, визначення порядку та структуру їх взаємодії, розрахунку прогнозних значень показників ефективності й ресурсомісткості,
коефіцієнтів оцінки ступеня впливу факторів витрат ресурсів на рентабельність операційної діяльності. Сформовано методологію аналізу, оцінки і прогнозування динамічного економічного зростання та розвитку резервів ресурсного потенціалу підприємств готельно-ресторанного бізнесу. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Університет митної справи та фінансів |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Науковий погляд: економіка та управління;№ 1 (81) / 2023 |
|
dc.subject |
моделювання |
uk_UA |
dc.subject |
управління економічним розвитком |
uk_UA |
dc.subject |
ресурсний потенціал |
uk_UA |
dc.subject |
оцінювальні коефіцієнти |
uk_UA |
dc.subject |
ефективність діяльності |
uk_UA |
dc.subject |
підприємство |
uk_UA |
dc.subject |
готельно-ресторанний бізнес |
uk_UA |
dc.title |
Методологічні підходи до управління економічним розвитком підприємств готельно-ресторанного бізнесу |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |