DSpace Repository

Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку

Show simple item record

dc.contributor.author Чиричинко, Ю. В.
dc.contributor.author Корнєєв, М. В.
dc.contributor.author Сухацька, І. Ю.
dc.date.accessioned 2022-11-08T13:05:13Z
dc.date.available 2022-11-08T13:05:13Z
dc.date.issued 2022-11-08
dc.identifier.citation Чиричинко, Ю., Корнєєв, М., Сухацька, І. Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку/ Економічний простір, 2018 (134), 79-88. uk_UA
dc.identifier.issn 2224-6290
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4802
dc.description.abstract Розглянуто українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у контексті процесів досягнення 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР). Також розглянуті окремі статистичні результати 2017 року що був визнаний Міжнародним роком сталого туризму. Визначено актуальність питання щодо визначення ролі українців у глобальному процесі досягнення ЦСР у частині пошуку та використання додаткових резервів. Проведено аналіз останніх наукових досліджень щодо організації та розвитку туристичної індустрії та готельно-ресторанного господарства, розглянуто окремі чинники, що впливають на ринок готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Встановлено, що, проблематика досягнення ЦСР, сучасний стан національної економіки взагалі, туристичної та готельно- ресторанної галузі зокрема, потребують додаткового імпульсу для розвитку. У якості завдання роботи визначено формулювання концептуальних положень розвитку галузі гостинності як складової втілення Стратегії сталого розвитку "Україна-2020". Встановлено, що ідеальним інструментарієм для подальшого впливу держави на доволі складні геополітичні та макроекономічні процеси досягнення ЦСР мають виступати високотехнологічні та суміжні із ними галузі національної економіки що характеризуються міжнародним значенням. Українські туристична галузь та готельно-ресторанна сфера дуже добре підходять на роль локомотива національного процесу досягнення ЦСР. При цьому відмітимо, що туристична галузь в усьому світі досить однозначно сприймається у якості досконалого інструменту досягнення ЦСР, але на нашу думку, готельно- ресторанна справа у якості складової галузі гостинності так само повинна розглядатися із точки зору відповідності запропонованим Світовою туристичною організацією індикаторам досягнення ЦСР. Отже пріоритетом стратегії державного управління має стати підтримка вітчизняної галузі гостинності. Це має відбуватися через створення сприятливого інвестиційного клімату, забезпечення умов захисту прав власності, стимулювання через податкову політику, тощо. Ці питання є дуже перспективними для подальших досліджень. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Придніпровська державна академія будівництва та архітектури uk_UA
dc.relation.ispartofseries Економічний простір;2022. № 134
dc.subject цілі сталого розвитку uk_UA
dc.subject міжнародні економічні відносини uk_UA
dc.subject готельно-ресторанна справа uk_UA
dc.subject туристичний бізнес uk_UA
dc.subject інноваційна платформа uk_UA
dc.subject інвестиційна стратегія національного розвитку uk_UA
dc.subject пріоритети розбудови національної економіки uk_UA
dc.subject goals of sustainable development uk_UA
dc.subject international economic relations uk_UA
dc.subject hotel and restaurant business uk_UA
dc.subject tourism business uk_UA
dc.subject innovation platform uk_UA
dc.subject investment strategy of national development uk_UA
dc.subject priorities of national economy development uk_UA
dc.title Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account