DSpace Repository

Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу

Show simple item record

dc.contributor.author Ігнатенко, І. В.
dc.contributor.author Ignatenko, I. V.
dc.date.accessioned 2021-09-10T10:14:47Z
dc.date.available 2021-09-10T10:14:47Z
dc.date.issued 2021-09-10
dc.identifier.citation Ігнатенко І. В. Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу / І. В. Ігнатенко // Правова позиція. -2021- № 3 (32). – С. 70 - 74 uk_UA
dc.identifier.issn 2521-6473
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4439
dc.description.abstract Оскільки українське органічне сільське господарство гармонізує свою структуру до європейських і світових стандартів, для нього важливо співпрацювати в інтересах місцевих сільськогосподарських виробників і розширювати ринок органічних сільськогосподарських продуктів. Цього можна досягти тільки за наявності допомоги з боку влади, яка повинна створити економічну і законодавчу базу для функціональної економіки загалом і органічного сільського господарства зокрема. В Україні сьогодні немає єдиної правової бази регулювання ринку органічного виробництва. Деякі заходи ринкового регулювання існують, але вони несумісні із законодавством ЄС. Проаналізовані три основні міжнародні системи документів щодо органічного виробництва: керівні положення комісії Codex Alimentarius, базисні стандарти IFOAM (IBS) і Регламенти ЄС. Зроблено висновок про те, що вимоги, які містяться в цих документах щодо правил виробництва органічної продукції, її переробки, маркування, організації контролю, торгівлі, мають бути максимально відтворені у національному законодавстві. Крім того, розглянуті приватні добровільні стандарти безпеки та якості, якими керуються глобальні виробники та трейдери продуктів харчування: GLOBALG.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO. Удосконалення законодавства та структури сертифікуючих і наглядових організацій, складання програми фінансової, інформаційної та маркетингової підтримки вітчизняних виробників органічної продукції – це ті заходи, без яких розвиток вітчизняного ринку органічної продукції за умов жорсткої міжнародної конкуренції практично неможливий. Основні засади органічного виробництва в Україні мають бути максимально наближеними до законодавства ЄС. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Університет митної справи та фінансів uk_UA
dc.relation.ispartofseries Правова позиція;2021- № 3 (32)
dc.subject органічне землеробство uk_UA
dc.subject органічне виробництво uk_UA
dc.subject сільське господарство uk_UA
dc.subject землі сільськогосподарського призначення uk_UA
dc.subject продовольча безпека uk_UA
dc.subject агробізнес uk_UA
dc.subject екологічно чиста продукція uk_UA
dc.subject organic farming uk_UA
dc.subject organic production uk_UA
dc.subject agriculture uk_UA
dc.subject agricultural lands uk_UA
dc.subject food security uk_UA
dc.subject agribusiness uk_UA
dc.subject ecologically clean products uk_UA
dc.title Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу uk_UA
dc.title.alternative Prospects for the development of organic agriculture in Ukraine in the process of EU integration uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021/3(32)
    Правонаступник наукового журналу “Вісник Академії митної служби України. Серія: “Право”

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account