dc.contributor.author |
Ігнатенко, І. В. |
|
dc.contributor.author |
Ignatenko, I. V. |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-10T10:14:47Z |
|
dc.date.available |
2021-09-10T10:14:47Z |
|
dc.date.issued |
2021-09-10 |
|
dc.identifier.citation |
Ігнатенко І. В. Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу / І. В. Ігнатенко // Правова позиція. -2021- № 3 (32). – С. 70 - 74 |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2521-6473 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4439 |
|
dc.description.abstract |
Оскільки українське органічне сільське господарство гармонізує свою структуру до європейських і світових стандартів, для нього важливо співпрацювати в інтересах місцевих сільськогосподарських виробників і розширювати ринок органічних сільськогосподарських продуктів. Цього можна досягти тільки за наявності допомоги з боку влади, яка повинна створити економічну і законодавчу базу для функціональної економіки загалом і органічного сільського господарства зокрема. В Україні сьогодні немає єдиної правової бази регулювання ринку органічного виробництва.
Деякі заходи ринкового регулювання існують, але вони несумісні із законодавством ЄС.
Проаналізовані три основні міжнародні системи документів щодо органічного виробництва: керівні положення
комісії Codex Alimentarius, базисні стандарти IFOAM (IBS) і Регламенти ЄС. Зроблено висновок про те, що вимоги, які містяться в цих документах щодо правил виробництва органічної продукції, її переробки, маркування, організації
контролю, торгівлі, мають бути максимально відтворені у національному законодавстві. Крім того, розглянуті приватні добровільні стандарти безпеки та якості, якими керуються глобальні виробники та трейдери продуктів харчування: GLOBALG.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO.
Удосконалення законодавства та структури сертифікуючих і наглядових організацій, складання програми фінансової, інформаційної та маркетингової підтримки вітчизняних виробників органічної продукції – це ті заходи, без яких
розвиток вітчизняного ринку органічної продукції за умов жорсткої міжнародної конкуренції практично неможливий.
Основні засади органічного виробництва в Україні мають бути максимально наближеними до законодавства ЄС. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Університет митної справи та фінансів |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Правова позиція;2021- № 3 (32) |
|
dc.subject |
органічне землеробство |
uk_UA |
dc.subject |
органічне виробництво |
uk_UA |
dc.subject |
сільське господарство |
uk_UA |
dc.subject |
землі сільськогосподарського призначення |
uk_UA |
dc.subject |
продовольча безпека |
uk_UA |
dc.subject |
агробізнес |
uk_UA |
dc.subject |
екологічно чиста продукція |
uk_UA |
dc.subject |
organic farming |
uk_UA |
dc.subject |
organic production |
uk_UA |
dc.subject |
agriculture |
uk_UA |
dc.subject |
agricultural lands |
uk_UA |
dc.subject |
food security |
uk_UA |
dc.subject |
agribusiness |
uk_UA |
dc.subject |
ecologically clean products |
uk_UA |
dc.title |
Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Prospects for the development of organic agriculture in Ukraine in the process of EU integration |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |