dc.contributor.author |
Гросул, В. А. |
|
dc.contributor.author |
Чатченко, О. Є. |
|
dc.contributor.author |
Hrosul, V. |
|
dc.contributor.author |
Chatchenko, O. |
|
dc.date.accessioned |
2019-11-19T12:24:38Z |
|
dc.date.available |
2019-11-19T12:24:38Z |
|
dc.date.issued |
2019-11-19 |
|
dc.identifier.citation |
Гросул В. А. Бізнес-модель підприємства ресторанного господарства: сучасний науковий погляд на визначення та ключові характеристики / В. А. Гросул, О. Є. Чатченко // Науковий погляд: економіка та управління. – 2019. - № 3(65) . – С. 133 - 143 |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2521-666X |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3722 |
|
dc.description.abstract |
У статті досліджено основні підходи до трактування сутності поняття «бізнес-модель підприємства» в сучасному науковому полі. Проаналізовано основні етапи розвитку концепції бізнес-моделі.
Обґрунтовано трансформаційний зв’язок бізнес-моделі, бізнес-процесів та стратегії підприємства.
Виділені ключові характеристики, які визначають зміст терміна «бізнес-модель підприємства». Систематизовано позиції, з яких визначається сутність терміна «бізнес-модель підприємства» в сучасній науковій літературі. Сформульовано авторське бачення змісту «бізнес-моделі підприємства ресторанного господарства» як комбінації критичних елементів «логіки» створення, присвоєння та утримання
цінності, залучення та передачі вартості відповідно до ключових процесів (виробництво, реалізація та організація споживання), а також способів їх організації в мережі зацікавлених сторін, які спрямовані на генерування нових конкурентних переваг у довгостроковій перспективі. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Університет митної справи та фінансів |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Науковий погляд: економіка та управління;2019. - № 3(65) |
|
dc.subject |
бізнес-модель підприємства |
uk_UA |
dc.subject |
ресторанне господарство |
uk_UA |
dc.subject |
концепція |
uk_UA |
dc.subject |
ключові ресурси |
uk_UA |
dc.subject |
ключові процеси |
uk_UA |
dc.subject |
ключові компетенції |
uk_UA |
dc.subject |
модель отримання доходів |
uk_UA |
dc.subject |
вартість |
uk_UA |
dc.subject |
цінність |
uk_UA |
dc.subject |
пропозиція |
uk_UA |
dc.subject |
інтегрований підхід |
uk_UA |
dc.subject |
enterprise business model |
uk_UA |
dc.subject |
concept |
uk_UA |
dc.subject |
key resources |
uk_UA |
dc.subject |
key processes |
uk_UA |
dc.subject |
core competencies |
uk_UA |
dc.subject |
revenue model |
uk_UA |
dc.subject |
value |
uk_UA |
dc.subject |
value |
uk_UA |
dc.subject |
supply |
uk_UA |
dc.subject |
integrated approach |
uk_UA |
dc.title |
Бізнес-модель підприємства ресторанного господарства: сучасний науковий погляд на визначення та ключові характеристики |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The business model of restaurant business enterprise: a modern scientific perspective on the definition and key characteristics |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |