Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6569
Назва: Розробка захищеного протоколу безпеки для бездротового з’єднання
Автори: Курбацька, Є. С.
Ключові слова: розробка
безпека
протокол
BLUETOOTH LOW ENERGY
ECDH
DHM
Дата публікації: 31-лип-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Курбацька Є. С. Розробка захищеного протоколу безпеки для бездротового з’єднання: кваліфікаційна робота бакалавра ... бакалавр: 122 «Комп'ютерні науки» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 85 с.
Серія/номер: 122 «Комп'ютерні науки»;2024
Короткий огляд (реферат): Дана кваліфікаційна робота присвячена розробці захищеного протоколу безпеки для бездротового з’єднання. В якості бездротової технології для якої створюється захищений протокол використано технологію зв’язку Bluetooth Low Energy. Розглянута бездротова технологія, її актуальність та сфери застосування. Змодельовано можливі загрози для технології, проаналізовані існуючі методи захисту каналу передачі даних та їх проблеми. Було спроектовано можливий протокол безпеки для захисту з’єднання, а також, девайс, що демонструє можливість реалізацію описаного захисту. Отримані результати мають практичне значення, оскільки сприяють поліпшенню безпеки каналу передачі даних в технології бездротового з’єднання Bluetooth Low Energy та може бути використана як основа для створення подібного протоколу для інших технології бездротового з’єднання. Розроблений протокол є ефективним та дозволяє створити надійний канал передачі даних між девайсами, використовує сучасні криптографічні алгоритми, такі як протоколи безпечного обміну ключами по не захищеному каналу передачі даних та авторизація на основі сертифікатів, та є важливим кроком в підвищенні захисту девайсів в різних сферах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6569
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 122 Комп'ютерні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Kurbatska_122_Bak.pdf1,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.