Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6343
Назва: Інформаційна економіка: можливості та загрози в реалізації національних інтересів
Автори: Манн, Р.В.
Ключові слова: національні економічні інтереси
інформаційна економіка
інформатизація
конфлікти економічних інтересів
можливості та загрози в реалізації національних інтересів
Дата публікації: 12-січ-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Манн Р.В. Інформаційна економіка: можливості та загрози в реалізації національних інтересів. Науковий погляд: економіка та управління, № 3 (83) / 2023. С. 47-50.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№ 3 (83) / 2023
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено можливості та загрози в реалізації національних інтересів в умовах розвитку інформаційно економіки. Розглянуто експертні оцінки щодо глобальних технологічних ризиків. Зазначено, що наведені глобальні ризики формують системні потреби, що визначають основні тренди зміни сучасного суспільства. Доведено, що стрімкі перетворення, викликані інформатизацією видозмініють економічні системи, з’явлються нові інструменти узгодження економічних інтересів, які втрачають роль стримуючих противаг, що провокує дисбаланси та протиріччя на всих рівнях суспільно-економічних відносин. Окреслено ряд факторів, які у своєму сукупному прояві впливають на баланси узгоджених економічних інтересів на будь-якому рівні системи суспільно-економічних відносин. Доведено, що нові реалії потребують перегляду меж захищеності національних економічних інтересів в умовах формування нових правил гри та норм інформаційної економіки з метою забезпечення безпекової складової розвитку країни. Зазначено, що такі дії варто проводити в рамках формування регуляторного середовища інформаційної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6343
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2023/3(83)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf386 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.