Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6280
Назва: Особливості діяльності поліції щодо дотримання вимог дозвільної системи громадянами у сфері обігу зброї
Автори: Легеза, Є.О.
Ключові слова: поліція
дозвільна система
вогне пальна зброя
поліцейські заходи
Дата публікації: 28-гру-2023
Видавництво: ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Бібліографічний опис: Легеза Є.О. Особливості діяльності поліції щодо дотримання вимог дозвільної системи громадянами у сфері обігу зброї. Європейські перспективи, №1, 2023. С. 62-68.
Серія/номер: Європейські перспективи;№1, 2023
Короткий огляд (реферат): У цій статті розкриті особливості пе- ревірки підрозділами національної поліції дотримання вимог дозвільної системи гро- мадянами, а саме власників зброї тощо. Гро- мадяни України для здійснення необхідної оборони мають право на придбання вогне- пальної зброї, пневматичної зброї і холодної зброї, газових пістолетів і револьверів та патронів до них, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу па- тронів, споряджених гумовими чи аналогіч- ними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та патронів до них, основних частин зброї, бойових припасів до зброї. Доведено, що основними завданнями ор- ганів поліції у сфері доз вільної системи є за- побігання порушенням порядку виготовлен- ня, придбання, зберігання, обліку, охо рони, перевезення та використання. Поліція у сфері дозвільної системи здійснює контроль за дотриманням фізичними та юридични- ми особами спеціальних пра вил та порядку зберігання і використання зброї, спе ціальних засобів індивідуального захисту та актив- ної оборони, боєприпасів, вибухових речовин і матеріалів, інших предметів, матеріалів та речовин, на які поши рюється дозвільна система органів внутрішніх справ, здійснює у визначеному законом порядку прийман- ня, зберігання та знищення вилученої, до- бровільно зданої або знайденої вогнепальної, газової, холодної та іншої зброї, боєприпасів, набоїв, вибухових речовин та при строїв, нар- котичних засобів або психотропних речовин. Отже, що поліція відповідно до поряд- ку, визначеного Міністерством внутрішніх справ України, вилучає зброю, спеціальні за- соби, боєприпаси, вибухові речовини та мате- ріали, інші предмети, матеріали і речовини, щодо зберігання і використання яких визна- чено спеціальні правила чи порядок та на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, у разі виявлення порушен- ня правил поводження з ними та правил їх використання, що загрожують громадській безпеці, до усунення таких порушень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6280
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЕР_2023_1.pdf1,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.