Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6268
Назва: Практика публічного управління та адміністрування: системний підхід як методологія розв'язання типових проблем
Автори: Половцев, О. В.
Подольчак, Н. Ю.
Ключові слова: системний підхід
системний аналіз
типові проблеми владної діяльності
публічне управління та адміністрування
суб’єкт публічного управління та адміністрування
проєктний підхід оновлення та модернізації владної діяльності
Дата публікації: 27-гру-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Половцев О. В., Подольчак Н. Ю. Практика публічного управління та адміністрування: системний підхід як методологія розв'язання типових проблем. Публічне управління та митне адміністрування, №3 (38) 2023. С. 5-16.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№3 (38) 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню змісту діяльності суб’єкта публічного управління та адміністрування, виокремленню типової проблематики його діяльності, застосуванню системного підходу до розробки теоретико-методичного підґрунтя практичного розв’язання як проблем суб’єкта публічного управління та адміністрування, як соціальної системи, так і його діяльності, із урахуванням зовнішніх викликів та внутрішніх змін. У роботі висвітлено особливості функціонування суб’єктів публічного управління і адміністрування як системи. Зроблено акцент на необхідності як самого суб’єкта публічного управління і адміністрування, так і його діяльності, бути відповідними змінам зовнішніх умов функціонування та внутрішніх факторів. Досліджено наукові підходи до розв’язання проблем владної діяльності та виокремлено системний підхід як основний методологічний інструмент комплексного вирішення завдань рівноважної реакції на зовнішні виклики та внутрішні зміни, що формує цілісну відповідь на питання оперативного, тактичного і стратегічного розвитку як керуючої системи – суб’єкта публічного управління та адміністрування, і його діяльності, так і керованої соціальної системи – суспільства в цілому або окремої територіальної громади. Проаналізовано зміст визначеної типової проблематики та її вплив на якість результатів владної діяльності та суспільно-політичні відносини. Сформовано мету, цільові орієнтири, суб’єктно-об’єктний склад, особливості та основні змістовні етапи комплексного проєкту оновлення та модернізації владної діяльності суб’єкта публічного управління і адміністрування. В якості основних етапів виокремлено модернізацію та осучаснення суб’єкта публічного адміністрування, як системи, активізацію громадянської активності мешканців населеного пункту та залучення їх до спільних з владою проєктів управління громадою, переналаштування та осучаснення роботи політичної системи територіальної громади. Запропоновано алгоритм та послідовність вирішення типової проблематики діяльності суб’єкта публічного управління та адміністрування за рахунок проведення організаційно-функціональних змін щодо самого суб’єкта публічного управління та адміністрування так його діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6268
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2023/ №3(38)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf367,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.