Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6213
Назва: Стратегічні економічні відносини України та Азербайджану
Автори: Петрова, Г.Є.
Войтов, С.Г.
Гриценко, А.В.
Ключові слова: зовнішня торгівля товарами та послугами
міжнародна інвестиційна діяльність
чорні метали
паливо
Дата публікації: 14-гру-2023
Видавництво: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій
Бібліографічний опис: Петрова Г.Є., Войтов С.Г., Гриценко А.В. Стратегічні економічні відносини України та Азербайджану. Інфраструктура ринку, Випуск 35. 2019. С. 26-30.
Серія/номер: Інфраструктура ринку;Випуск 35. 2019
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено аналізу зовнішньо- торговельних відносин України та Азербай- джану. Розглянуто такі види діяльності, як зовнішня торгівля товарами та послугами, а також міжнародна інвестиційна діяль- ність. Визначено головні тенденції у зовніш- ній торгівлі товарами між Україною та Азер- байджаном, тенденції зовнішньої торгівлі послугами між цими країнами. У статті дійшли до певних висновків щодо страте- гічних відносин України та Азербайджану, а саме: зовнішньоторговельні відносини країн не носять стратегічного для України харак- теру. Структура зовнішньої торгівлі послу- гами між Україною та Азербайджаном є більш традиційною та відповідає географіч- ному положенню країн, аніж стратегічною. У зовнішній торгівлі послугами Україна має постійне позитивне сальдо, але це несе загрозу залежності експорту послуг до Азер- байджану. Інвестиційна діяльність також не несе ознак стратегічного характеру.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6213
ISSN: 2519-2868
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
INM_2019_35.pdf169,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.