Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6125
Назва: Інноваційно - інвестиційні тренди у міжнародному бізнесі
Автори: Торяник, В. М.
Джинджоян, В. В.
Приз, О. В.
Ключові слова: інвестиційна діяльність
інвестиції
прямі іноземні інвестиції
міжнародна економіка
глобалізація
тенденції
Дата публікації: 24-лис-2023
Видавництво: Чорноморський національний університет імені Петра Могили; ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Торяник В. М., Джинджоян В. В., Приз О. В. Інноваційно - інвестиційні тренди у міжнародному бізнесі. Інвестиції: практика та досвід, № 22/2019. С. 6-9.
Серія/номер: Інвестиції: практика та досвід;№ 22/2019
Короткий огляд (реферат): У статті описано інноваційно інвестиційних тренди у міжнародному бізнесі. Встановлено, що головними суб'єктами міжнародного руху капіталу виступають транснаціональні корпорації, за участю і в рамках яких обсяг прямих накопичених іноземних інвестицій досягає приблизно 84% їх загального обсягу. Не випадково транснаціональні корпорації являють собою найбільш ди намічний сектор світового господарства. В умовах глобальної економіки форми та визначальні чинники ПІІ багато в чому залежать від діяльності транснаціональних компаній —ТНК. ТНК використовують сировину і напівфабрикати з різних країн, мають складальні підприємства в багатьох регіональних центрах, продукція яких потім відвантажується на кінцевий ринок, розвивають інтегровану глобальну мережу розподі лу в рамках єдиної програми продажів і реклами. Узагальнено, що досягнення цілей модерні зації та сталого зростання економіки вимагає значного вливання інвестицій. В разі неможли вості забезпечення їх за рахунок національних ресурсів, у країну активно залучається інозем ний капітал. З точки зору ефективності різних видів іноземних інвестицій для приймаючої краї ни найбільший інтерес представляють прямі іноземні інвестиції (ПІІ), оскільки вони за інших рівних умов призводять до довгострокових структурних ефектів. Завдяки своїми характерис тиками, головною з яких є стійкість, ПІІ в сучасних економічних відносинах виступають найбільш надійним джерелом інвестицій. Встановлено, що загалом сучасні особливості та тенденції міжнародного руху капіталу у формі ПІІ визначаються такими глобальними процесами: фінансова глобалізація; посилення конку ренції між ТНК, яка веде до розширення географії їх операцій з виходом на нові ринки, в тому числі ті, що розвиваються; зростаюча роль інновацій в якості головного чинника конкуренто спроможності не тільки глобальних компаній, але і цілих держав, що визначає зростання зна чущості в світовому господарстві інвестицій в наукові дослідження і розробки; подвійна приро да сучасних інвестиційних потоків (з одного боку, вони "підстьобують" інноваційну складову сучасного економічного розвитку і прискорюють впровадження досягнень НТП як у формі тех нологічних нововведень, так і в формі управлінських технологій, з іншого — значна частина інве стиційних ресурсів звертається на фондовому ринку, де домінують спекулятивні інтереси і мож ливі випадки спотворення інформації, що призводить до фінансової нестабільності).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6125
Розташовується у зібраннях:Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11-а.pdf855,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.