Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5956
Назва: Практичні аспекти запровадження управлінського обліку на підприємствах індустрії гостинності
Автори: Харламова, О. В.
Метіль, Т. К.
Уманець, Т. М.
Огданський, К. М.
Ключові слова: управлінський облік
бюджетування
стратегічний управлінський облік
система обліку витрат
ефективність
Дата публікації: 23-жов-2023
Видавництво: Видавництво ТОВ "ДКС-центр"
Бібліографічний опис: Харламова О. В., Метіль Т. К., Уманець Т. М., Огданський К. М. Практичні аспекти запровадження управлінського обліку на підприємствах індустрії гостинності. Агросвіт, № 2, 2022. С. 31-36.
Серія/номер: Агросвіт;№ 2, 2022
Короткий огляд (реферат): У статті визначаються особливості запровадження та вплив системи управлінського обліку на результативність підприємств індустрії гостинності. Обрано 30 компаній м. Києва та Київської області на основі стратифікованого методу з метою отримання адекватної вибірки на основі економічного критерію. Було розроблено анкету, що має три розділи. Використано кількісний підхід для аналізу впливу системи управлінського обліку з метою оцінки продуктивності компаній користувачів та компаній некористувачів. Для аналізу впливу систем практик управлінсько го обліку на результативність компаній використано непараметричний підхід. Результати висвітлили позитивні та статистично значущі зв'язки між більшістю інструментів управлінського обліку та показниками готельного бізнесу. Доведено, що компанії, які вже використовують методи управлінського обліку, виявляють великий інтерес до нових інструментів стратегічного управлінського обліку. Обгрунтовано на основі UMкритерію МаннаMУітні, що система обліку витрат та стратегічний управлінський облік мають позитивне вплив на фінансові та нефінансові показники діяльності компаній індустрії гостинності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5956
ISSN: 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки та соціально-трудових відносин

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5. Огданський АГРОСВІТ.pdf475,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.