Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5863
Назва: Підтримка соціального підприємництва під час війни та подальша відбудова
Автори: Ільченко, В. М.
Кисельов, В. Р.
Ключові слова: соціальне підприємництво
економічна криза
діджиталізація
модернізація виробництва
державна підтримка
волонтерство
Дата публікації: 6-жов-2023
Видавництво: Видавничий дім "Інтернаука"
Бібліографічний опис: Ільченко В. М., Кисельов В. Р. Підтримка соціального підприємництва під час війни та подальша відбудова // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки". - 2022. - №4.
Серія/номер: Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки";2022. - №4
Короткий огляд (реферат): В статті досліджено значення соціального підприємництва в кризовий час для країни. Виявлено основні проблеми, пов’язані з впливом військової агресії на роботу соціальних підприємств. Встановлено взаємозв’язок економічних наслідків від епідемії COVID-19 та військової агресії. Виявлено масштабність від кризи у розрізі економічних, екологічних та демографічних аспектів. Виділено основні етапи відбудови соціального підприємництва в Україні за часовими та змістовими критеріями. Охарактеризовано основні переваги та недоліки соціального підприємництва на сучасному етапі в контексті основних перспектив розвитку після його відбудови. Йдеться про те, що інтеграція України до вступу в ЄС означає не лише всебічну підтримку партнерів, але говорить про те, що перед країною стоїть виклик відбудови державних інституцій та інфраструктурного розвитку. Авторами визначається, що децентралізація допоможе Україні пройти шлях успішної післявоєнної відбудови та говориться, що міжнародна програма реконструкції повинна базуватися на тісній співпраці з органами місцевого самоврядування, бо соціальні підприємства забезпечують територіальний добробут, матеріальні цінності суспільства на певній території, цим самим розвиваючи її, не отримуючи прибутку, а працюючи для громад. В рамках дослідження автори виділяють, що підтримка соціального бізнесу органами місцевого самоврядування здебільшого здійснюється в межах програм підтримки середнього та малого бізнесу як в довоєнний час, так і зараз. Зазначається, що у процесі відбудови соціального підприємництва, допоможе співпраця з клаудплатформами, що проводять попередній аналіз проектів та відсів сумнівних проектів соціального підприємництва, а деякі з них лише зводять компанії та інвесторів, виступають єдиним власником частки інвесторів в профінансованому підприємстві. Проведено аналіз державної допомоги та діючих програм для підтримки соціальних підприємців під час військової агресії та у період відбудови. Запропоновано антикризові заходи подолання впливу негативних наслідків військової агресії для соціального підприємництва в Україні. Виділено подальший інтерес для досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5863
ISSN: 2709-5444
Розташовується у зібраннях:Кафедра підприємництва та економіки підприємств

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ільченко 26.pdf318 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.