Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5800
Назва: Використання міжнародних стандартів фінансової звітності суб’єктами малого бізнесу в Україні
Автори: Вакульчик, О.М.
Сабарська, Є.В.
Ключові слова: мале підприємство
фінансова звітність
міжнародні стандарти фінансової звітності
концептуальна основа
Дата публікації: 26-вер-2023
Видавництво: Придніпровська Державна академія будівництва та архітектури
Бібліографічний опис: Вакульчик О.М., Сабарська Є.В. Використання міжнародних стандартів фінансової звітності суб’єктами малого бізнесу в Україні. Східна Європа: економіка, бізнес та управління, Випуск 1 (18) 2019. С. 279-287.
Серія/номер: Східна Європа: економіка, бізнес та управління;Випуск 1 (18) 2019
Короткий огляд (реферат): Впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності (далі – МСФЗ) в Україні є закономірним на- слідком прийняття нею курсу на Євроінтеграцію. Перехід вітчизняних підприємств на міжнародну систему ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності на практиці дали можливість виявити низку проблемних питань. Особливо це стосується малого бізнесу, представники якого є найчисленнішою групою суб’єктів господарювання. У статті досліджено нормативно-правову базу щодо складання фінансової звітності суб’єктами малого підприємництва та її відповідність міжнародним нормам. Виявлено невідповідність форм національної фінансової звітності вимогам до фінансової звітності за МСФЗ для МСП. Розглянуто механізми ведення бухгалтерського обліку після переходу на МСФЗ. Розроблено форму фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва відповідно до МСФЗ для МСП, що має рекомендаційний характер, запропоновано напрями поширення МСФЗ серед суб’єктів господарювання України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5800
ISSN: 2518-1971
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вакульчик_Східна Європа_18.pdf211,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.