Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5753
Назва: Державний контроль і аудит у сфері сільського господарства в Україні
Автори: Єдинак, Т.С.
Здорик, А.В.
Ключові слова: контроль
аудит
сільське господарство
агропромисловий комплекс
державне регулювання
суб’єкт контролю
об’єкт контролю
Дата публікації: 20-вер-2023
Видавництво: Мукачівський державний університет; Видавничий дім "Гельветика"
Бібліографічний опис: Єдинак Т.С., Здорик А.В. Державний контроль і аудит у сфері сільського господарства в Україні. Економіка і суспільство, №35, 2022.
Серія/номер: Економіка і суспільство;№35, 2022
Короткий огляд (реферат): У статті наведено трактування науковців щодо змісту і ролі державного контролю. Досліджені аспекти контролю аграрної галузі та визначено коло контролюючих суб'єктів. Визначено, що заходи державного контролю сільськогосподарських підприємств спрямовані на створення конкурентного середовища та розви-ток підприємництва у цій сфері, а з іншого боку, на забезпечення соціального захисту населення. Розкрито зміст повноважень та завдань контролю з боку Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, Державної податкової служби, Державної аудиторської служби України. Надано пропозиції щодо вдосконалення чинної системи контролю сільськогосподарських підприємств в напрямках формування єдиного регламенту проведення державного контролю, систематизації діяльності органів виконавчої влади з метою уникнення дублювання або конфлікту повноважень та визначен-ня допустимими форм державного контролю сільськогосподарських підприємств.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5753
ISSN: 2524-0072
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1066-Текст статті-1022-1-10-20220214.pdf191,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.