Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5750
Назва: Ретроспективно-компаративний аналіз системи управління митними органами в Україні
Автори: Єдинак, В. Ю.
Єдинак, Т. С.
Ключові слова: організаційна структура
управління
митниця
регіональна митниця
митний пост
центральний апарат
єдина юридична особа
Дата публікації: 20-вер-2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Єдинак В. Ю., Єдинак Т. С. Ретроспективно-компаративний аналіз системи управління митними органами в Україні. Ефективна економіка, №12, 2019.
Серія/номер: Ефективна економіка;№12, 2019
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено ретроспективно-компаративний аналіз системи управління митними органами, починаючи з проголошення незалежності України. Актуальність статті визначається тими змінами, які відбуваються сьогодні в країні, та формуванням нової митниці. В результаті аналізу, виокремлено окремі етапи становлення та функціонування систем управління митними органами, виявлено їх позитивні та негативні риси, окреслено коло проблемних питань, які необхідно вирішити на сучасному етапі формування нової системи управління. Можна виділити 5 основних еволюційних етапів у функціонуванні організаційних структур управління митною справою в Україні: 1) етап Державного митного комітету України, 2) етап Державної митної служби України, 3) етап Міністерства доходів і зборів України, 4) етап Державної фіскальної служби України, 5) нова митниця (відродження Державної митної служби України). Розвиток та трансформація митної справи, а також еволюція цілісної системи управління митною справою в Україні, знайшли своє відображення і на формуванні організаційних структур управління самих митних органів, а також їх повноважень. За часи незалежності дворівнева (центральний апарат – митниця) та трирівнева (центральний апарат – регіональна митниця – митниця) змінювали одна одну, виходячи з тих задач, які ставилися перед митними органами, та політичної ситуації в країні. На сьогодні формується нова система управління митними – Державна митна служба України як єдина юридична особа. Така система є новою для нашої країни, тому потребує подальшого детального вивчення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5750
ISSN: 2307-2105
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
68.pdf316,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.