Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5719
Назва: Методичний підхід до визначення якості бухгалтерських даних при внутрішньому аудиті
Автори: Вакульчик, Олена
Васильєва, Валентина
Книшек, Оксана
Ключові слова: бухгалтерський облік
внутрішній аудит
первинні документи
облікові регістри
фінансова звітність
достовірність інформації
управлінські рішення
Дата публікації: 11-вер-2023
Бібліографічний опис: Вакульчик О. Методичний підхід до визначення якості бухгалтерських даних при внутрішньому аудиті / О. Вакульчик, В. Васильєва, О. Книшек // Облік і фінанси, № 2(96), 2022. С. 5-14.
Серія/номер: Облік і фінанси;№ 2(96), 2022
Короткий огляд (реферат): В наш час інформація як продукт бухгалтерського обліку повинна відображати більш складні, глобальні та швидко змінювані бізнес-процеси, забезпечуючи здатність менеджменту адекватно реагувати на виклики економічного буття. Однак, практика свідчить, що облікова система підприємств часто не формує адекватного сучасним умовам інформаційного забезпечення, що призводить до його невідповідності інформаційним потребам, запитам й очікуванням користувачів та втрати їх довіри до інституту бухгалтерського обліку. Тому виникає необхідність в запровадженні дієвого контролю за повнотою та достовірністю облікових даних. Метою статті є розкриття методичного підходу до визначення якості бухгалтерських даних шляхом використання інструментарію системи внутрішнього аудиту, а також обґрунтування зв’язку тематичних напрямків внутрішнього аудиту з відповідними регістрами бухгалтерського обліку. Подано алгоритм здійснення внутрішнього аудиту бухгалтерських даних. Систематизовано інформаційні джерела щодо кожної групи об’єктів бухгалтерського обліку (грошових коштів та грошових документів, довгострокових та короткострокових позик, розрахунків, довгострокових та поточних зобов’язань, необоротних активів та фінансових інвестицій, витрат, доходів, власного капіталу та забезпечення зобов’язань). Рекомендовано процедури аудиту, які необхідно обирати та застосовувати у відповідності до особливостей об’єктів аудиту та технології їх обліку. Послідовне дотримання запропонованого методичного підходу до вибору аналітичних процедур внутрішнього аудиту забезпечить високу якість даних бухгалтерського обліку і фінансової звітності. Крім цього, підвищиться рівень їх інформативності для прийняття управлінських рішень зовнішніми та внутрішніми користувачами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5719
ISSN: 2518-1181
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Книшек _Облік і фінанси_2021.pdf203,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.