Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5657
Назва: Післявоєнне відновлення сільського господарства в Україні: основні принципи та пріоритети
Автори: Міщенко, Д. А.
Міщенко, Л. О.
Ключові слова: сільське господарство
бойові дії
післявоєнне відновлення
підтримка
допомога
фінансування
Дата публікації: 29-сер-2023
Видавництво: ТОВ "ДКС-центр"; Чорноморський державний університет
Бібліографічний опис: Міщенко Д. А. Післявоєнне відновлення сільського господарства в Україні: основні принципи та пріоритети / Д. А. Міщенко, Л. О. Міщенко // Інвестиції: практика та досвід, № 15—16/2022. С. 87-91.
Серія/номер: Інвестиції: практика та досвід;№ 15—16/2022
Короткий огляд (реферат): У статті зазначено, що в результаті бойових дій Україна зазнає величезних людських жертв і страждань, крім того, конфлікт призвів до серйозних втрат в аграрному та тваринницькому сек- торі, а також до знищення сільськогосподарських активів, що в свою чергу, суттєво погіршує ситуацію у сфері продовольчої безпеки як в Україні, так і у всьому світі. Наголошується, що проблеми українського сільського господарства не зникнуть і після завершення війни: зруйно- вана інфраструктура, брак кваліфікованої робочої сили, сільськогосподарської техніки та об- ладнання, паливно -мастильних матеріалів, добрив, насінного фонду, нестача коштів і т.д. все це обумовлює необхідність вже зараз починати розробляти заходи щодо відновлення та роз- витку вітчизняного сільського господарства. Констатовано, що досягнення позитивних резуль- татів за програмами післявоєнної відбудови, які реалізовувалися в різних країнах в останні де- сятиріччя вимагало наявності безпечного середовища (завершення військових дій), стратегіч- ного бачення та сильного лідерства. Наголошено, що значна увага при розробці програми відновлення вітчизняного сільського господарства повинна приділятися питанням активізації приватних інвестицій в малі та середні підприємства й створення нових робочих місць на селі для людей, що втратили роботу під час війни, для мігрантів, що повертатимуться, та для демо- білізованих військовослужбовців. Для кращого розуміння можливих напрямів відновлення вітчизняного сільськогосподарського виробництва запропоновано звернутися до закордонно- го досвіду вирішення подібних ситуацій, зокрема післявоєнного відновлення на Балканах. Виз- начено, що для відновлення Балканських країн використовували низку програм серед яких в контексті сільського господарства слід виділити SAPARD та OBNOVA. Перша — це програма ЄС для країн Східної і Центральної Європи, спрямована на розвиток сільського господарства і за- галом сіл. Програма була спеціально адаптована для Боснії і Герцеговини як перехідний етап між гуманітарною допомогою і довгостроковими проектами відбудови, і передбачала, зокре- ма, постачання матеріалів та обладнання. Друга програма спрямована на відбудову інфраст- руктури та повернення біженців.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5657
ISSN: 2306-6814
Розташовується у зібраннях:Кафедра маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття маркетинг 2022.pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.