Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5612
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Юдіна, О. І. | - |
dc.contributor.author | Стеблюк, Н. Ф. | - |
dc.contributor.author | Майко, О. В. | - |
dc.contributor.author | Зеніна, Д. О. | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-21T08:41:32Z | - |
dc.date.available | 2023-08-21T08:41:32Z | - |
dc.date.issued | 2023-08-21 | - |
dc.identifier.citation | Юдіна О. І. Управління сталим економічним розвитком підприємств готельно-ресторанної сфери на основі аналізу поточних витрат / О. І. Юдіна, Н. Ф. Стеблюк, О. В. Майко, Д. О. Зеніна // Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 154-159. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2521-6643 | - |
dc.identifier.uri | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5612 | - |
dc.description.abstract | У статті розкриваються підходи до аналізу поточних витрат виробництва та оцінки їх кількісного впливу на ефективність операційної діяльності підприємств готельно-ресторанної сфери, які є основою для планування та управ-ління ресурсними потенціалами та стійким економічним розвитком суб’єктів господарювання. Основною метою цієї статті є встановлення закономірностей кількісної взаємодії показників ресурсомісткості та ефективності виробни-цтва і визначення ступеня впливу поточних витрат на результат діяльності задля забезпечення можливості управ-ління даними процесами і сталим економічним розвитком підприємств.У даному дослідженні шляхом економіко-математичного моделювання побудовано моделі ефективності виробництва. На основі отриманих математичних рівнянь пояснена закономірності кількісного взаємовпливу факторів виробництва, визначено оцінювальні коефіцієнти розвитку резервів ресурсних потенціалів підприємств готельно-ресторанної сфери. За допомогою обчислених оцінювальних коефіцієнтів встановлено силу опосередко-ваної та прямої дії конкретного виду поточних витрат на ефективність операційної діяльності суб’єкта госпо-дарювання, частки внеску певного факторного параметру в сумарний вплив всіх факторів, можливості зростання доходу за рахунок розвитку ресурсних потенціалів. Шляхом інтерпретації отриманих в ході аналізу коефіцієнтів запропоновано математичну формулу для розрахунку резервів економічного розвитку закладів ресторанного госпо-дарства, які дозволяють встановити ступінь зростання прибутку за рахунок зміни обсягу певного ресурсу (виду поточних витрат) з урахуванням частки його внеску в інтегровану дію факторів. Розроблені моделі й коефіцієнти є підґрунтям для здійснення процесу управління сталим економічним розвитком підприємств готельно-ресторанної сфери шляхом планування результатів операційної діяльності, відсоткової зміни показників ефективності та еконо-мічного зростання суб’єктів господарювання.Отже, на основі побудованих в ході аналізу економіко-математичних моделей ефективності виробничої діяльно-сті закладів готельно-ресторанного господарства розраховані коефіцієнти економічного зростання і резервного роз-витку, визначено диференційований та інтегрований вплив поточних витрат на загальний результат, запропоновані підходи для визначення напрямів економічного зростання та управління сталим розвитком підприємств. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Університет митної справи та фінансів | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Системи та технології;№ 1 (65), 2023 | - |
dc.subject | економіко-математичні моделі | uk_UA |
dc.subject | оцінювальні коефіцієнти | uk_UA |
dc.subject | аналіз | uk_UA |
dc.subject | підприємство | uk_UA |
dc.subject | ефективність | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанна сфера | uk_UA |
dc.subject | поточні витрати | uk_UA |
dc.subject | потенціал ресурсів | uk_UA |
dc.subject | сталий економічний розвиток | uk_UA |
dc.title | Управління сталим економічним розвитком підприємств готельно-ресторанної сфери на основі аналізу поточних витрат | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | 2023/1(65) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
119-Текст статті-222-1-10-20230714.pdf | 970,28 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.