Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5548
Назва: Дослідження сучасних особливостей обліку та контролю розрахунків з покупцями
Автори: Крупельницька, І.Г.
Ключові слова: підприємство
дебіторська заборгованість
НП(с)БО
МСБО
валові знижки
чисті знижки
концепція очікуваних кредитних збитків
система контролю
Дата публікації: 8-сер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Крупельницька І.Г. Дослідження сучасних особливостей обліку та контролю розрахунків з покупцями / І.Г. Крупельницька // Науковий погляд: економіка та управління, № 2 (82) / 2023. С. 116-120.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№ 2 (82) / 2023
Короткий огляд (реферат): В даній публікації досліджено теоретичні основи особливостей контролю за надходженням та обліком дебіторської заборгованості. Метою статті є дослідження відповідності дебіторської заборгованості європейським нормам, пропозиції шляхів мінімізації ризиків і втрат від простроченої дебіторської заборгованості. Запропоновано використання системи знижок та організаційні моменти щодо управління розрахунками з покупцями. Пропонується використовувати в обліку валовий і чистий методи знижки. Поряд з управлінням системою знижок, доречно налагодити систему контролю погашення дебіторської заборгованості яка повинна базуватись на наступних положеннях: структуризація заборгованості за часом і контроль її «старіння» (моніторинг); оцінка надійності партнера; чітка формалізована платіжна політика; швидка система виставлення рахунків на оплату; диверсифікування доступних варіантів оплати, формування «портфелю» дебіторів, для мінімізації ризиків втрати крупного клієнта.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5548
ISSN: 2521-666X
2706-9079
Розташовується у зібраннях:2023/2 (82)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19.pdf397,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.