Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5391
Назва: Тренди цифрових технологій в морегосподарюванні
Автори: Корнієнко, О.П.
Ключові слова: блокчейн
автоматизація
інновації
цифрові технології
морегосподарювання
Дата публікації: 29-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Корнієнко О.П. Тренди цифрових технологій в морегосподарюванні / О.П. Корнієнко // Науковий погляд: економіка та управління, № 1 (81) / 2023. C. 51-56.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№ 1 (81) / 2023
Короткий огляд (реферат): В статті описано сутність та глобальні вектори розвитку сучасних цифрових технологій, які є визначальними для морегосподарського комплексу. Проаналізовано інноваційні тренди у діджитал-сфері за напрямком морських перевезень. Розглянуто потенціал та перспективи застосування технології блокчейн на шляху цифровізації підприємств морегосподарського комплексу. Визначено основні напрямки інтеграції блокчейн до морської індустрії, що допоможуть підвищити ефективність поточних процесів та створити нові. Визначено, що автоматизація документообігу та транзакцій, вирішення питання довіри між контрагентами, створення єдиної відкритої та безпечної бази даних за допомогою смарт-контрактів, для реєстрації відомостей про морські судна, у тому числі, про глобальні ризики та їх вплив на перевезення, для інтерактивних контрактів та морських страхових полісів є одними з найбільш перспективних реалізацій блокчейну в морській логістиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5391
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2023/1(81)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf471,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.