Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5046
Назва: Сучасний стан та проблеми розвитку підприємства в Україні
Автори: Ватченко, О.Б.
Шаранов, Р.С.
Ключові слова: підприємництво
великий бізнес
малий бізнес
середній бізнес
держава
корупція
конкуренція
проблеми
заходи
Дата публікації: 17-бер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Ватченко О.Б., Шаранов Р.С. Сучасний стан та проблеми розвитку підприємства в Україні. Науковий погляд: економіка та управління. №2 (78) / 2022. С. 63-71.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№2 (78) / 2022
Короткий огляд (реферат): Аналіз підприємницької діяльності в Україні показав, що кількість малих та середніх суб’єктів підприємництва становить понад 99,9% всіх суб’єктів, проте їх внесок в економіку країни набагато менший, ніж у великих суб’єктів господарювання. Значна кількість підприємств в Україні отримує збитки (34,8%) і найбільш збитковими є малі підприємства, в тому числі мікропідприємства. Проаналізовано регіональний розподіл підприємництва в Україні, визначені причини його нерівномірності. Виокремлені проблеми, що стримують розвиток підприємництва, а саме: наслідки пандемії, несприятливий інвестиційний клімат, проблема складності та невизначеності законодавства, корупція, відсутність стратегії розвитку підприємств реального сектору економіки (особливо промисловості), складність адміністрування податків, недостатня державна підтримка підприємництва, низька конкуренція та монополізація ринків, низький попит на товари, недостатність фінансових коштів для ведення підприємницької діяльності та слабка забезпеченість висококваліфікованим персоналом. Наголошено на домінуючій ролі держави у вирішенні проблем. Надано рекомендації по вирішенню зазначених проблем задля успішного розвитку підприємництва в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5046
ISSN: 2521-666X
2706-9079
Розташовується у зібраннях:2022/2(78)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf436,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.