Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4740
Назва: Сучасні тренди платіжного ринку України - безготівкові розрахунки та електронні гаманці
Інші назви: Current trends of the payment market of Ukraine - cashless settlements and e-wallets
Автори: Архірейська, Н.В.
Кучкова, О.В.
Ключові слова: платіжні системи
електронні гаманці
електронні гроші
система електронних платежів
пандемія
payment systems
electronic wallets
electronic money
electronic payment system
pandemic
Дата публікації: 29-кві-2022
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет Вид-во ТОВ "ДКС-центр"
Бібліографічний опис: Архірейська Н.В. Сучасні тренди платіжного ринку України - безготівкові розрахунки та електронні гаманці / Н.В. Архірейська, О.В. Кучкова // Електронний журнал "Ефективна економіка". - 2021. - № 6.
Серія/номер: Електронний журнал "Ефективна економіка";№ 6
Короткий огляд (реферат): У статті проведено дослідження сучасних трендів платіжного ринку України, зокрема у напряму безготівкових розрахунків та електронних гаманців. Проаналізовано завантаженість системи електронних платежів України за 2010-2020 рр. Проведений якісний аналіз показників роботи системи електронних платежів НБУ, на основі якого виявлено, що середньоденний обсяг операцій за сумою має чітку тенденцію до зростання, середньоденний залишок коштів на рахунках учасників СЕП з кожним роком зменшується, а середньодобовий коефіцієнт обігу коштів за рахунками учасників у 2020 році в порівнянні з 2019 р. зріс майже на 42 %. Також проведений аналіз суми та кількості платежів і переказів у межах України за останні три роки. Виявлено, що майже 49 % з активних платіжних карток – безконтактні та токенізовані картки. Також в статті досліджено різні електронні гаманці різних платіжних систем, якими сьогодні рекомендовано користуватися на території нашої держави. Виділено ключові рекомендації щодо користування міжнародними на національними гаманцями, та доведено, що на сьогодні мультивалютні гаманці з внутрішнім обмінником AdvCash, Perfect Money, Payeer є найбільш конкурентоздатними на ринку платіжних систем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4740
ISSN: 2307-2105
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківської справи та страхування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сучасні тренди.pdf429,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.