Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3054
Назва: Доктрина та проблеми і ризики конституційної й судово правової реформи в Україні
Інші назви: Doctrine, problems and risks constitutional and judicial reform in Ukraine
Автори: Тертишник, В. М.
Tertyshnyk, V.
Ключові слова: верховенство права
ризики
конституційний процес
референдум
розподіл влади
місцеве самоуправління
rule of law
constitutional process
referendum
separation of powers
local government
risks
Дата публікації: 11-вер-2018
Видавництво: Громадська організація "Академія політичних наук"
Бібліографічний опис: Тертишник В. М. Доктрина та проблеми і ризики конституційної й судово-правової реформи в Україні / В. М. Тертишник // Суспільно-політичні процеси. - 2016. - Вип. 4. - С. 147-160.
Серія/номер: Суспільно-політичні процеси = Public political processes : наук.-попул. вид.;2016. - Вип. 4
Короткий огляд (реферат): Розкриваються проблеми гармонізації законодавчої, судової та виконавчої влади, удосконалення законотворчої діяльності та забезпечення верховенства права, зміцнення гарантій захисту прав і свобод людини. Найвища цінність держави — людина, в нашій державі в своїй більшості поки що залишається без достатніх матеріальних засобів для ефективної самореалізації та підтримки високих стандартів демократії. У правовій державі влада має бути обмежена правом, а головний урок історії показує на те, що вона має бути максимально обмежена в можливості довільно міняти законодавство задля своєї вигоди. Прийняття Конституції держави шляхом всенародного референдуму — законний і ефективний спосіб гармонізації влади і суспільства. При цьому основний Закон держави, отримує свою юрисдикцію безпосередньо від самого народу і стає вище влади, а влада вже не в змозі змінювати його на свій розсуд. Влада має бути не «верховною», а слугувати закону, дарованому народом і забезпечувати верховенство права людини і громадянина.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3054
Розташовується у зібраннях:Кафедра правоохоронної діяльності



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.